Now Reading
DeliveryWeek – Domowy festiwal smaków i pomoc dla restauracji

DeliveryWeek – Domowy festiwal smaków i pomoc dla restauracji

Warszawa, Poznań, Wrocław to właśnie w tych 3 miastach trwa DeliveryWeek, czyli nowa odmiana wszystkim znanego Restaurant Week. Każda edycja to niepowtarzalne smaki oraz celebracja chwili w nowo poznanej restauracji lub ulubionym bistro. Tym razem DeliveryWeek to nie tylko pyszne dania ale również solidarna pomoc dla tych którzy walczą o przetrwanie. Biorąc udział w DeliveryWeek pomagamy restauracjom w tych trudnym czasie. Sprawdź smaki jakich doświadczysz w domowej atmosferze z dwudaniową kolacją od wybranej restauracji. 

W samej Warszawie udział bierze 51 restauracji, oto zestawienie 5 wybranych miejsc z wyjątkowym smakiem!

1. Foodie Rollins, Ulica Mokotowska 8

Menu A
1. Delux fries frytki stekhous ser cheddar sos mayo sirracha
2. Cubano rolls ziemniaczany wieprzowina w marynacie mojo piklowany ogórek ser cheddar baleron

Menu B
1. Gyoza – smażone pierożki z warzywami i wegański sos rybny
2. Vegan Oyster wegański broisz boczniak oliwa truflowa chrupiąca cebula kolorowy sezam majonez wegański

2. Na Cyplu, Ulica Mariusza Zaruskiego 12 

Menu A
1. Podpłomyk z grzybami leśnymi, szalotką, serem korycińskim, oliwą ziołową i koperkiem
2. Kluski szare, ziemniaczane z okrasą z cebuli, posypane serem korycińskim i szczypiorkiem

Menu B
1. Podpłomyk wiejski z kiełbasą, boczkiem, cebulą, zapieczony z mozzarellą i sosem pomidorowym
2. Kluski szare, ziemniaczane z okrasą z boczku i cebuli, posypane serem korycińskim i szczypiorkiem

3. Capri Ristorante Pizzeria & Cafe, Ulica Żegańska 21/23

Menu A
1. Minestrone- włoska zupa warzywna
2. Pappardelle Antico – włoska kiełbaska “Salsicia”/ pasta z czarnej trufli/ Grana Padano

Menu B
1. Minestrone- włoska zupa warzywna
2. Penne Verdura – szparagi/ brokuły/ białe wino/ Grana Padano

4. Studio Buffo, ul. Konopnickiej 6

Menu A
1. Duety z bakłażana z serem ricotta i sałatką z rucoli
2. Gołąbek z czerwonej soczewicy w sosie pomidorowym z tłuczonymi ziemniakami 

Menu B
1. Tatar z łososia z kwaśną śmietaną
2. Pulpety z szynki w sosie pieczarkowym z kluseczkami ziemniaczanymi i buraczkami

See Also

5. Mille Vigiani Syta 93, Ulica Syta 93

Menu A
1. Carpaccio, marynowane kapary, pomidorki confite, parmezan, chrzan
2. Policzki wołowe z grzybami i raviolo z pieczonym ziemniakiem

Menu B
1. Ravioli z kozim serem, parmezanem i rukolą
2. Dorsz z sosem z marakui i karmelizowanymi warzywami

Do 8 kwietnia w kwocie 35 zł zamówisz dwudaniową kolację oraz wesprzesz wybraną restaurację. Restauracyjne doświadczenie podano do domowego stołu! Wystarczy wybrać ulubioną zastawę i przygotować kieliszki na wino aby wyjątkowe doświadczenie smaków na długo pozostało w naszej pamięci.

Festiwalowa cena 35 zł zawiera przystawkę i danie główne oraz deser w formie świadomości pomocy dla restauracji. Dołącz do domowych smakoszy i zarezerwuj stolik z wybranym nemu! Menu w festiwalowej cenie 35 zł można już zamawiać na www.DeliveryWeek.pl

© 2020 Bliss City. All Rights Reserved.

Scroll To Top