Now Reading
Warsztaty kulinarne online – Smaki z całego świata!

Warsztaty kulinarne online – Smaki z całego świata!

Dotychczas warsztaty odbywały się w kameralnym gronie pośród najlepszych kucharzy przekazujących miłość i pasję do gotowania, tym razem nauka gotowania odbywa się w domowej kuchni. Nauka online z dostawą produktów do domu! Oto 5 warsztatów online którym ciężko się oprzeć!

Włoskie specjały, Indyjskie przyprawy czy Wietnamskie smaki? Wybór nie jest łatwy, a każde warsztaty kuszą nie tylko ciekawym smakiem ale również świetny prowadzący z którym możesz skonsultować swoje nowo nabyte umiejętności!

Poznaj 5 pysznych warsztatów online!


1. Indie: kraj tysiąca i jednej przypraw – 17.04.2020
Specjalna Indyjska zupa pochodzi z czasów perskich i jest zupełnie inna niż zwykła zupa pomidorowa, którą znamy. Ciekawi? Tych smaków nauczą Was Pati, Słoń i Sambor miłośnicy tańca, jedzenia i podróży.

Menu:

  • Zupa Tamatar shorba
  • Placki Aloo Tikki
  • Raita
  • Ser Paneer w sosie Makhani
  • Ryż basmati
  • Mango lassi

2. Święta trójca mięsożerców: Steak, tatar i burger – 20.04.2020
Mamy tu miłośników dobrze przyrządzonego kawałka mięsa? Wiosna to najlepszy czas na naukę przyrządzenia pysznego burgera!

Menu:

  • tatar,
  • burger z ziemniakiem gratin,
  • steak rib-eye.

3. Kuchnia wietnamska 25.04.2020
Kawowy deser z mlekiem kokosowym może być najpyszniejszą rzeczą tego dnia! Nie tylko dla samego deseru na pewno warto udać się w najdalsze krańce wietnamskiej kuchni. Prowadząca: Wiktoria z Pyza made in Poland.

Menu:

  • gà rang muối – smażony kurczak z trawą cytrynową i liśćmi kaffiru,
  • bún chả – wieprzowina w kwaśnej zalewie z makaronem ryżowym,
  • bánh cuốn – naleśniki z mąki ryżowej z grzybami mun,
  • cà phê cốt dừa – kawowy deser z mlekiem kokosowym.

4. Smaki Włoch – 27.04.2020
Wydawałoby się, że kuchnia włoska nie ma już przed nami tajemnic, a jednak trzeba pamiętać, że zawsze możemy nauczyć się czegoś nowego. Dumnie brzmiąca cavatelli a’la puttanesca – pyszne spaghetti pełne intensywnych smaków kaparów, oliwek i anchois oraz dużej ilości czosnku to nasz faworyt!

Menu:

See Also

  • minestra di orzo,
  • cavatelli a’la puttanesca,
  • bruschetta z cukinią i ricottą,
  • trufle czekoladowe.

5. Ramen, japońska doskonałość zupy – 29.04.2020
Ramen tego nie trzeba przedstawiać ani zachęcać! Kolejnym kuszącym aspektem jest sam prowadzący – Marcin Wojtasik założyciel restauracji Yatta Ramen.

Menu:

  • przystawka: pierożki gyoza,
  • dwa rodzaje przepysznego ramenu: jednej mięsny i jeden roślinny.

Polish Your Cooking powstało z miłości do kuchni, dzielą się tym co najlepsze czyli umiejętnością gotowania oraz w ciekawy sposób przybliżają nieznane kultury i smaki.
Wszystkie warsztaty dostępne: polishyourcooking.com

© 2020 Bliss City. All Rights Reserved.

Scroll To Top